Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka na mięsie wieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
mięso wieprzowe bez kości dowolna ilość
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
seler 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka na mięsie wieprzowym

Warzywa umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić na mniejsze części. Mięso umyć, osuszyć i pokroic na mnijesze części. Do garnka wlać wodę (około 2 l), dodać mięso i gotować około 30 minut, po tym czasie dodać warzywa, cebulę i pomiodry z puszki (najlepiej je wcześniej przesmażyć na suchej patelni). Pomidorówkę przyprawić do smaku. Na samym końcu można zaciągnąć śmietaną. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak