Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z awokado i tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 sztuki
sok z 1/2 cytryny
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
kilka czarnych oliwek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z awokado i tuńczyka

Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i łyżeczką wydrążyć miąższ. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Razem z sokiem z cytryny zmiksować na gładką masę. Oliwki drobno pokroić i dodać do całości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos podawać do grillowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 21.08.2011 19:53
ja również... ale bardzo smakowicie się zapowiada
RenataZ-et 26.09.2010 12:10
Nigdy nie jadłam takiego sosu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak