Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos indyjski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12% 500 ml
jabłka 1 szt
curry 2 łyżeczki
sok jabłkowy 3 łyżki
Szafran nitki Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 10 (chudy)
twaróg 10 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos indyjski

Śmietanę wymieszaj z twarogami. Jabłko umyj i wraz ze skórką zetrzyj na tarce, dodaj do twarogowej masy. Curry i szafran wymieszaj z sokiem jabłkowym, dopraw solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak