Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
cebula 2 szt
ogórek konserwowy 10 szt
jaja 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
woda 2 szkl
olej 1/2 szkl
przecier pomidorowy 100 g
keczup pikantny 4 łyżki
cukier 4 łyżki
ocet 4 łyżki
sól do smaku
papryka marynowana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Cebulę, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy Kucharkiem.
Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty. Ryby i warzywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak