Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 2/3 op
mięso gulaszowe 500 g
pieczarki 6 szt
ser żółty
cebula
pomidory 3 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem i grzybami

Mięso myjemy i mielimy maszynką do mięsa. Smażymy. Pieczarki obieramy, kroimy na bardzo małe kawałki i dusimy na małym ogniu z obraną wcześniej i pokrojoną cebulą. Łączymy pieczarki z mięsem i dodajemy pokrojone pomidory. Na delikatnym ogniu dusimy sos i następnie dodajemy przyprawy .Makaron gotujemy. Można dodać łyżkę oleju, żeby makaron się nie pokleił. Wyjmujemy makaron na talerze, polewamy sosem i posypujemy serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 08.04.2011 16:38
robie dzis na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak