Jesiotr w czerwonym winie

Jesiotr w czerwonym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    800 g
  • mąka

    150 g
  • masło

    100 g
  • wino czerwone

    100 g
  • olej

    50 g
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jesiotra oczyścić ,wypłukać ,wyfiletować,ściągnąć skórę i pokroić na porcje,następnie osolić,obtoczyć w mące i usmażyć,włożyć rybę do rondla ,dodać masło i wlać wino,przykryć i poddusić około 5 minut,podawać z frytkami i sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat