Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w koszulkach ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 20 szt
sól
masło 100 g
pieprz
ocet 1 łyzka
jaja 4 szt
estragon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w koszulkach ze szparagami

Szparagi obieramy, odcinamy twarde końce, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze 3-4 minuty. W rondelku topimy masło. Kiedy się stopi, zdejmujemy z palnika i dodajemy porwane lub posiekane listki estragonu. W garnku zagotowujemy wodę z solą, dodajemy ocet. Mieszamy i wbijamy jajko (żółtko otuli się białkiem). Gotujemy 2-3 minuty, wyjmujemy i osączamy delikatnie z wody. Na talerzu kładziemy szparagi, a na wierzchu jajko. Całość polewamy masłem estragonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 14.04.2011 14:09
ciekawe
kate.500 02.04.2011 15:23
Znowu wygląda niesamowicie...
patusia 01.04.2011 00:38
Wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak