Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżu i oliwek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
boczek wędzony 10 dkg
czosnek 3 ząbki
oliwki zielone 6 dkg
Majeranek suszony Prymat
bulion drobiowy odrobina
papryka konserwowa 1 szt
sól
olej
ocet
fasola 25 dkg
kajzerka 1/2 szt
polędwica 8 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżu i oliwek

Ryż gotujemy w osolonej wodzie,przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.Fasolę gotujemy,paprykę i czosnek drobno siekamy i mieszamy z bułką namoczoną w rosole,dodajemy ocet,olej oraz sol,wszystko dokładnie mieszamy.Polędwicę kroimy w kostkę mieszamy ją z ryżem i fasolą.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju i dodajemy do ryżu.Dodajemy także czosnek i paprykę z octem i mieszamy.Sałatkę zdobimy oliwkami i posypujemy majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.05.2012 21:17
może być pyszna;)
Iwona51
Iwona51 18.07.2011 11:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak