Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ryby wędzonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 25 dag
makrela wędzona 20 dag
cebula 1 szt
koperek 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ryby wędzonej

Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, z niewielką ilością cukru, odcedzić, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Rybę obrać ze skóry i ości. Zmiksować ugotowany groszek, rybę i cebulę, dodając do smaku szczyptę soli, pieprzu i soku z cytryny i niewielką ilość oliwy z oliwek, aby pasta nabrała gładkiej konsystencji. Do gotowej pasty dodać posiekany koperek, starannie połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak