Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mięsa i kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 30 dag
cebula 2 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mięsa i kapusty

Kapustę umyć, pokroić na kawałki i włożyć do wrzącej wody i ugotować.Cebulę obrać i pokroić i podsmażyć na małej ilości tłuszczu.
Kapustę po ugotowaniu odcedzić i zmielić w maszynce rz=azem z cebulą.Do kaobu pusty dodać mięso dwie łyżki bułki tartej,żółtka i lekko ubite białka. Przyprawić do smaku pieprzem solą i gałką muszkatałową.Składniki wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka można dosypać bułki tartej. Z powstałej masy uformować kotlety obtoczyć je w bułce tartej usmażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak