Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet twarożkowo-śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki węgierki 250 gram
masło 25 gram
cukier 60 gram
jajko 2 szt.
sok z cytryny
twaróg 250 gram
grysik 35 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
migdały 1 łyżka
masło 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: suflet twarożkowo-śliwkowy

Śliwki umyć i usunąć pestki. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami i skórką cytrynową na puszystą masę.
Dodać twaróg, grysik i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy twarożkowej.
W natłuszczonej żaroodpornej formie ułożyć warstwę twarożku, później warstwę owoców i przykryć jeszcze jedną warstwą twarożku. Posypać posiekanymi migdałami i ułożyć wiórki masła.
Piec suflet ok. 30 minut na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do temp. 250 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 01.04.2011 21:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak