Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 6 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki na ostro

Ogórki (małe i wąskie mają być) pokroić w 3 cm korki - nasolić (12 dlg soli) i pozostawić na 12 godzin, wymieszać. Powstały po tym czasie sok odlać. Następnie ogórki posypać ostrą papryką (1,2 łyżeczki) i chilli (1,5 łyżeczki). Zagotować 18 łyżek oleju i gorącym polać ogórki. 8 ząbków czosnku rozgnieść i dodać do ogórków.
Zalewa:
3 szkl. octu, 2 kg cukru
Zagotowaną zalewą zalać ogórki, wymieszać, zostawić na 24 godz. pod przykryciem. Po tym czasie nałożyć do słoików i zalać zalewą. Nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak