Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI NADZIEWANE SEREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki małe 8 sztuk
twaróg 5 łyżek
mleko 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
pieprz - do smaku
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI NADZIEWANE SEREM

Ściąć górę bułek, środek wydrążyć.

Twaróg rozgnieść widelcem na głębokim talerzu. Dodać masło, razem jeszcze raz rozgnieść.
Dodać mleko, śmietanę i razem dokładnie całość mieszać do czasu powstania gładkiej masy, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Masą wypełnić po czubek wydrążone bułki, wierzch przykryć czapkami.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.04.2011 16:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak