Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone grzyby z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 15 dkg
smalec 6 dkg
ziemniaki 70 dkg
sól do smaku
natka pietruszki
śmietana 15 dkg
borowiki 65 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: duszone grzyby z ziemniakami

Grzyby myjemy,osączamy i kroimy w grube paski,cebulę obieramy i drobno kroimy.Rozgrzewamy smalec i podsmażamy na nim cebulę i grzyby,następnie dusimy.Ziemniaki obieramy i kroimy w cząstki obgotowujemy je w lekko osolonej wodzie,następnie wodę odlewamy.Grzyby podprawiamy śmietaną,dodajemy ziemniaki i przyprawy do smaku.Dusimy razem do miękkości,posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.05.2012 16:32
często w sezonie robię taki obiad
Krystyna32 16.12.2011 10:27
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak