Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,7 kg.
masło 3 łyżki
ser żółty 150 g.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
bulion 1,5 l.
chleb czerstwy 5 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA

Cebulę pokroić w kostkę, z masłem usmażyć na szklisto.
Zrobić bulion z kostki dodać do niego cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, całość razem zagotować.
Do każdego z talerzy włożyć po 1 kromce czerstwego chleba pokrojonego w kostkę, zalać gorącą zupą, na wierzch posypać starty ser.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.12.2012 00:50
pycha
RenataZ-et 26.09.2011 20:08
świetna zupka
Margo1 01.04.2011 16:53
bardzo lubię
MAŁGORZATA108 31.03.2011 22:22
Lubię, ale musi być pikantna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak