Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptifurki serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
śmietana 125 g
cukier do smaku
serek mascarpone 125 g
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ptifurki serowe

opakowanie ciasta francuskiego: wycinamy szklanką koła - 2
rodzaje, jedne pełne drugie z dziurką - w całych brzegi moczymy wodą i
nakładamy to z dziurką - pieczemy ok.20 minut

z opakowania ciasta wychodzi ok.12-14 ciastek po upieczeniu

krem: śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy serek mascarpone, cukier waniliowy - -mieszamy

krem nakładamy w dziurki, przybieramy owocami

PYCHA :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.08.2012 19:13
fajny pomysł
tomek18 23.07.2012 15:44
super ciasteczka
kate.500 10.06.2012 14:45
boskie
malcik111 04.03.2012 22:45
bardzo ciekawa nazwa, skusiła mnie
kasienka23 05.02.2012 10:26
super :)
IKrakowianka 12.01.2012 00:26
ale śliczne :))
Ewa111 13.06.2011 11:01
pyszne i świetnie wyglądają
daria899 29.04.2011 23:49
pieknie wygladaja
Mirka-Ludomila 23.04.2011 07:43
fajne
anemon 11.04.2011 08:37
Fajne ciasteczka, mało pracochłonne, a to bardzo ważne . Ale skąd ta nazwa?
MAR3STA 07.04.2011 22:52
świetne ciasteczka;)
ElizaT 05.04.2011 09:53
śliczne są
Krystyna32 01.04.2011 08:07
rewelacja !
halina17 31.03.2011 21:09
pysznie wyglądają
mikrusiak 31.03.2011 20:50
wyglądają zachęcająco...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak