Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerownej soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1/2 kg
cebula biała 1 szt
zeimniaki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerownej soczewicy

Cebulę obrać i pokroić w kostkę podsmażyć ją na niewielkiej ilości oliwy.Dodać soczewice, którą wcześniej należy opłukać,zalać taką iloscią wody by soczewica była przykryta.po ok 15 min, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki zmiękną dodać łyżkę masła oraż przyprawą jarzynową.Dodać łyżeczkę kurkumyi odrobinęzmielonej kolendry.
Wszystkie składniki zmiksować.(powinna mieć żółciutki kolor) i konsystencje rzadkiego budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak