Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ W ŚMIETANIE PIECZONY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 kg.
masło 2 łyżki
śmietana 1 szkl.
cebula 1 sztuka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ W ŚMIETANIE PIECZONY

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki. Masło rozpuścić i przelać do naczynia żaroodpornego.

W naczyniu ułożyć posoloną rybę, posypać do smaku pieprzem.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w krążki. Następnie gotową rozłożyć na rybie.

Wszystko posypać tymiankiem i dodać liście laurowe.

Tak przygotowaną potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40 min. W połowie pieczenia dodać śmietanę.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.05.2012 21:32
lubię to:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak