Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza a la Roberto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 200 g
drożdże 20 g
mleko 150 g
olej 50 g
koncentrat pomidorowy 100 g
jajko 1 szt
sól do smaku
Farsz:
filety z ryby 200 g
pieczarki 100 g
żółty ser 100 g
margaryna 50 g
papryka do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza a la Roberto

Mąkę przesiać dodać drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku oraz olej i jajko,delikatnie osolić i całośc dobrze wyrobić,odstawić do wyrośnięcia,filety pokroić na małe kawałki ,pieczarki opłukać,drobno posiekać i podsmażyć wraz z rybą ,przyprawić do smaku solą i pieprzem,odstawić do wystudzenia ,ciasto rozwałkować na grubośc 5 cm,krążki rozciągnąć palcami,posmarować koncentratem pomidorowym,na wierzch nałożyć farsz i posypać utartym serem i mieloną papryką,ułożyć na posmarowanej blaszce i piec w piekarniku około 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.12.2011 16:16
świetna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak