Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczny pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 500 g
cebula 1,5 szt
koncentrat pomidorowy 50 g
jajko 2 szt
masło 50 g
sól do smaku
kasza manna 50 g
kostka rosołowa 1 szt
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczny pasztet

Filety opłukać ,pokroić na małe kawałki,cebulę obrać i pokroić,podsmażyć filety wraz z cebulą na maśle,bułkę pokroić i dodać do ryby na patelnię,podlać rozpuszczonym w wodzie rosołem,zdjąć z ognia i dobrze ostudzić,następnie zemleć dwukrotnie ,dodać koncentrat pomidorowy i troszkę imbiru,wbić jajka i wsypać kaszę mannę ,doprawić do smaku ,dobrze wymieszać,brytfannę przygotować ,wyłożyć pergaminem,posmarować tłuszczem i ułożyć bardzo ścisło farsz,przykryć z wierzchu pergaminem i piec,po upieczeniu wyjąć i ostudzić,kroić nożem umaczanym w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.05.2012 08:15
ciekawe
caralajna 21.01.2012 23:08
pasztet z ryby, interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak