Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZYBY W PANIERCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 15 kapeluszy
mąka do panierowania - -
mleko 2 szkl.
jajko 3 sztuki
masło - -
oliwa - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Bulion grzybowy 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GRZYBY W PANIERCE

W mleku namoczyć grzyby. Zostawić na noc.
Dnia następnego ugotować w bulionie grzybowym. Wyjąć kapelusze.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym z przyprawami jajku i następnie w bułce.

Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 13.02.2013 13:41
Z pewnością smaczne tylko, że ja w tym roku mam malutkie grzybki a tu lepsze byłyby duże okazy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak