Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki błyskawiczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 4
gęta śmietana 3/4 szkl
ocet 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki błyskawiczne

Do przesianej mąki dodać sól, cukier, żółtka, ocet, śmietanę. Zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencję ciasta jak na pierogi). Ciasto zbijać przez kilka minu wałkiem, później rozwałkować bardzo cienko, pokroić na paski nie za szerokie, naciąć w środku i przewinąć. Smażyć w tłuszczu po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 03.09.2010 18:56
faworki zawsze lubiłam i lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak