Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa z szynką parmeńską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szynka parmeńska 2 plastry
masło 4 łyżka
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa z szynką parmeńską

Pierś nacinamy wzdłuż,prawie do końca.Naciętą pierś rozpłaszczamy na desce i wewnętrzną częścią dłoni uderzamy w mięso,aby je wyrównać.Z masła i przeciśniętego czosnku robimy masę,którą smarujemy po jednej stronie pierś.Nakładamy następnie na wierzch dwa plastry szynki parmeńskiej i zawijamy całość w roladę.Spinamy wykałaczkami.Oprószamy solą i pieprzem.Oprószamy mąką i smażymy na maśle ,aż roladka się zrumieni.Następnie podlewamy wodą bądź rosołem i dusimy pod przykryciem,aż mięso zmięknie.Podajemy posypany świeżym estragonem z ziemniakami i sałatką z pomidorów.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.06.2011 22:57
wspaniałe połączenie
Babciagramolka 31.03.2011 18:38
Drób z szynką parmeńską - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak