Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 500 g
masło 50 g
mąka 30 g
koncentrat pomidorowy 50 g
szczypiorek usiekany 5 łużek
jabłko 2 szt
śmietana 150 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety ze śmietaną

Filety opłukać,ułożć w brytfane posmarowanej masłem,ryby posolić,oprószyć mąką i posmarować koncentratem pomidorowym,posypać tartymi jabłkami,wszystko posypać też szczypiorkiem usiekanym,przykryć pergaminem i piec około 20 minut w piekarniku,następnie wyjąc ,polać gęstą śmietaną i pokroić,podawać z ziemniakami z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.10.2011 11:47
super
Babciagramolka 31.03.2011 18:39
A z jakiej ryby proponujesz robić
suzana 31.03.2011 18:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak