Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 30 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1.5 l
mleko 0.25 l
mąka 4 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 3 dag
kwas ogórkowy 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

Ugotować wywar z warzyw. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach, wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem. Żółtko utrzeć z masłem, połączyć z wywarem, dodać starte ogórki i kwas, doprawić solą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.02.2012 10:46
smaczna zupka
tomek18 23.09.2011 07:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak