Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z wątroby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 30 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 2 l
tłuszcz 5 dag
mąka 3 dag
cebula 5 dag
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z wątroby

Włoszczyznę ugotować, cebulę pokrajać w kostkę, zasmażyć na tłuszczu. Włożyć wątrobę pokrojoną i dusić pod przykryciem 10 minut. Przepuścić przez maszynę do mięsa i połączyć z wywarem, dodać sól i pieprz, podprawić zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.04.2011 00:43
Nie przepadam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak