Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1.5 kg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbek
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
włoszczyzna 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z warzywami

Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy, mieszamy z przyprawami i odrobiną oleju. Mięso opłukujemy i nacieramy przyprawami z czosnkiem i cebulą po czym odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym z mięsem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na nie całe dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 22.09.2011 09:45
super
Juleczka20 02.06.2011 10:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak