Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na bazie rosołu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki dowolna ilość
marchew 2 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
przyprawa smak wiosny do smaku
śmietana 12% do smaku
porcja rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na bazie rosołu

Porcję rosołową umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć mięso. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki, i pietruszkę pokroić w kostkę, seler na kilka części. Po około 40 minut gotowania mięsa dodać warzywa. W międzyczasie pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni przysmażyć pieczarki. Następnie do zupy dodać pieczarki. Gotować, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem i przyprawą smak wiosny), a także zabielić za pomocą śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak