Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po francusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
jaja 2 sztuki
kalarepka młoda 200 g
kapustka włoska 250 g
groszek konserwowy 100 g
pomidoy 2 sztuki
mąka 2 łyżi
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po francusku

kalarepkę umyć obrać opłukać drobno pokroić razem z opłukaną kapustką zalać wywarem ugotować przetrzeć następnie połączyć ze sparzoną obraną ze skórki pokrojoną w cząstki pomidorami groszkiem oraz śmietaną z mąką chwilę pogotować wymieszać z żółtkiem i posiekaną natką i koperkiem doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak