Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 5 dkg
kminek 4 łyżki
jabłka 35 dkg
kapusta biała 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona

Kapustę umyć i drobno poszatkować, wymieszać z solą i kminkiem, dodać utarte jabłka. Kapustę ugniatać aż puści sok (aż do przykrycia przez niego jej powierzchni). Na powierzchni kapusty ułożyć wyparzony kamień. Po kilku dniach gdy wytworzy się piana przebić kapustę w kilku miejscach. gotową kapustę kwaszoną po 10dniach przełożyć do słoików i przechowywać w lodówce lub zimnej piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 23.04.2012 13:00
super
adam1f 29.08.2011 19:28
dobre
adam1f 29.08.2011 19:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak