Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po kapacyńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
ziemniaki 300 g
groszek konserwowy 100 g
kalafior 100 g
ogórki świeże 2 sztuki
mąka 2 łyżki
koperek 1 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po kapacyńsku

ziemniaki i ogórki umyć obrać pokrajać w kostkę zalać wywarem dodać podzieloną na cząstki kalafior ugotować następnie połączyć ze śmietaną i groszkiem i posiekanym koperkiem i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak