Kruchy placek z ganache czekoladowym

Kruchy placek z ganache czekoladowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • cukier

    75 g
  • masło

    140 g
  • żółtka

    2
  • czekolada gorzka

    3 szt
  • marmolada

    1 op.
  • kremówka

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić kruche ciasto ze szczyptą soli :miękkie masło, cukier, żółtka, mąka. Wyrobić w jednolitą kulę. Zawinąć w folię kuchenną i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Po upływie tego czasu wyłożyć tortownicę z brzegiem na wysokość dwóch palców. Ciasto ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika na 20 minut ( 180 st.C ) . Przygotować ganache : czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na parze, śmietankę zagotować w rondelku, dodać do niej czekoladę - wymieszać. Na cieście rozsmarować marmoladę a na niej zimne ganache. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Po wyjęciu ozdobić!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iga2

11.05.2011 23:30
fajny placuszek na 5 :)

stokrotka

01.01.2011 20:29
super!!!!!!!!!!!!!!!

Mysiunia

05.12.2010 12:30
fajny:)

cukiereczek

16.11.2010 08:40
Wyborne

gosia47-47

13.11.2010 09:08
super

Justyna70

30.10.2010 20:59
super!

hastalavista

06.10.2010 00:10
i jaki ładny!

cukiereczek

06.09.2010 09:41
Dobre

krzyniu1984

29.07.2010 08:43
fajny!

pawel007

25.07.2010 10:59
pysznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat