Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości 1,5 l
śmietana 100 ml
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta
fasola czerwona z puszki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa

warzywa umyć opłukać pokrajać w paseczki poddusić na oleju następnie zalać wywarem ugotować ziemniaki obrać opłukać pokrajać w kostkę dodać do warzyw w polowe gotowania pomidory umyć sparzyć obrać ze skórki pokrajać w cząstki dodać do zup razem z fasolą i śmietaną wymieszać z mąką zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak