Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz żołnierski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
buraki 800 g
cytryna 2 sztuki
koperek 1 szczypta
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz żołnierski

buraki umyć oczyścić opłukać upiec w piekarniku wyjąć wystudzić obrać zetrzeć na tarce cytrynę umyć sparzyć obrać ze skórki pokroić w plasterki połączyć z wywarem chwilę pogotować dodać przyprawy zagotować pozostawić na 12 godzin następnie przesadzić dodać koperek dodać wino

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak