Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos barbecue

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 50 gram
ocet winny 200 ml
cebula 2 sztuki
pieprz 1 łyżeczka
sól do smaku
tabasco kilka kropli
ketchup 200 ml
czosnek 3 ząbki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos barbecue

Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki i zagotować. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut, do czasu aż zgęstnieje. Podawać na zimno. Sos doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.12.2010 11:00
dobry ten sosik
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:45
pyszne
marzencia2007 24.08.2010 11:03
lubie takie sosy :) uniwersalne :)
plocia 07.08.2010 08:47
jest świetny polecam
RenataZ-et 03.08.2010 09:53
Pyszny sos do wszystkiego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak