Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowe pierozki ze smietana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 300 g
cukier 0,5 szklanki
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowe pierozki ze smietana

Ciasto na pierogi (przepis w mojej ksiedze) walkujemy wycinajac kolka szklanka i nakldamy do srodka kazdego kolka jagody i pol lyzeczki cukru. Lepimy. Takie pierogi wrzucamy na osolona goraca wode. Wyciagamy zaraz po wyplynieciu na wierzch. Kazdy pierozek polewamy smietana i posypujemy odrobina cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 31.03.2011 22:43
super
ben-ka 31.03.2011 16:18
uwielbiam pierogi z owocami ,tylko takie najbardziej mi smakują:)
Sylwia88 31.03.2011 13:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak