Pstrąg w ziołach

Pstrąg w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    2 sztuki
  • oliwa z oliwek

  • po kilka gałązek zielonej pietruszki, szałtwii i tymianku

  • przyprawa do ryb

  • limonka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga umyć, osuszyć. Następnie natrzeć go dokładnie przyprawą do ryb i odstawić na 2-3 godziny. Zioła umyć, osuszyć i posiekać (2-3 gałązki natki pietruszki odłożyć do dekoracji). 1 limonkę sparzyć i pokroić w plasterki. Do ryby włożyć posiekane zioła i pokrojoną limonkę. Pstrągi posmarować z obu stron oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec ok. 15 minut z każdej strony. Podawać skropione sokiem z limonki i udekorować natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

28.10.2011 21:00
moja ulubiona rybka polecam

FAFIK

07.04.2011 06:59
Uwielbiam rybki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat