Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki rosół z imbirem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 korpusy
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt.
por 1 szt.
sól do smaku
pieprz
pieczarki 30 dag
imbir starty 1 cm
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczki
makaron drobny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: lekki rosół z imbirem i pieczarkami

Umyj korpus,włóż do dużego garnka gotuj przez 15min.zdejmij szumowiny gdy pojawią się na wierzchu.Wsyp sól i gotuj jeszcze około 15min.Warzywa pokrój w plasterki.Warzywa,imbir oraz pieczarki wrzuć do garnka i dopraw szczypta imbiru w proszku.Gotuj około 20min.Makaron ugotuj w osobnym garnku.Wyjmij z rosołu kurczaka,warzywa i pieczarki,przecedź i podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 03.04.2011 13:29
pycha
Ewelina45 01.04.2011 09:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak