Łosoś z rozmarynem

Łosoś z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gałązki rozmarynu

    4-5 gałazek
  • oliwa z oliwek

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    2-3 łyżki
  • filet z łososia

    75 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć i osuszyć, następnie pokroić w dość dużą kostkę. W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i doprawić solą. W zalewie zanurzyć kostki ryby. Odstawić na godzinę. Gałązki rozmarynu namoczyć w wodzie. Nadziewać na nie kawałki łososia i piec na rozgrzanym grillu ok. 5 minut z każdej strony. Do tego dania doskonale pasuje sos pomarańczowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

05.09.2011 10:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat