Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowne plastry selera

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 0,1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
żółty ser 0,1 kg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowne plastry selera

Selery obrać, pokroić na 1 cm plastry i wrzucić do gorącej osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny. Gotować przez ok. 10 min.
Odcedzić i przyprawić.
Żółty ser zetrzeć i wymieszać z bułką tartą. Plastry selera oprószyć w mące i maczać w rozmąconym jaju i bułce z serem.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.12.2013 09:05
Super pomysł :)
adelajda 12.12.2013 11:40
lubię seler:) mi będzie smakowało !
norweska20 10.12.2013 14:30
muszę spróbować
Alex_M 26.09.2013 12:21
oj, lubie bardzo!! :)
Jodaj 14.12.2012 11:18
ciekawy ten seler :) nie jadłam jeszcze takiego smakołyku :)
Malinka 05.04.2011 15:11
Owszem, serdecznie polecam:)
agnieszka214 03.04.2011 09:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak