Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z rzeżuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
rzeżucha 1 pęczek
cebulka 1 szt
bulion 1 szklanka
masło 1 łyżka
śmietana gęsta 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z rzeżuchy

Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę.Cebulę w półplasterki.Podsmażamy chwilkę na łyżce masła,po czym zalewamy szklanką bulionu i 1,5 szklanki wody.Gotujemy do miękkości,a tuż przed końcem dodajemy umytą rzeżuchę.Chwilę gotujemy,zestawiamy z ognia.Miksujemy blenderem na gładką masę.Dodajemy masło,dobrze mieszamy ,zabielamy śmietaną,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z grzankami lub makaronem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.01.2012 09:34
cos innego
Iwona45 19.06.2011 08:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak