Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
sól do smaku
cukier 300 g
sok z cytryny 1 szt
skrobia ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe bezy

Białka ubić mikserem na sztywno na wysokich obrotach,dodając szczyptę soli.Muszą być sztywne.Partiami dodawać cukier,po jednej łyżce,cały czas ubijając.Dodać skrobię,ubijać.Następnie stopniowo wlewać sok z cytryny,ubijać.Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę bezy.Zostawić miedzy nimi odstępy,bo urosną.Piec około godziny w temperaturze 120 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 08.09.2011 09:27
świetne
Krystyna32 01.07.2011 08:29
extra
agata1722
agata1722 09.04.2011 09:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak