Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielony groszek z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 70 dkg
pieczarki 15 dkg
mąka
masło 5 dkg
sól do smaku
żółtko jajek 2 szt
śmietana 10 dkg
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: zielony groszek z pieczarkami

Groszek gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli,następnie osączamy.Pieczarki oczyszczamy myjemy i szatkujemy smażymy na maśle,dodajemy groszek śmietanę i gotujemy..Zółtka mieszamy dodajemy trochę gorącego wywaru z groszku,mieszamy i wlewamy do sosu.Mocno podgrzewamy ale nie gotujemy bo żółtka się zważą,doprawiamy solą w razie potrzeby.Posypujejmy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.12.2011 18:40
extra
halinka1011 31.03.2011 08:32
świetny przepis
halinka1011 31.03.2011 08:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak