Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masą mazurkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto
mąka 25 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 10 dag
masło 3\\4 kostki
masa
cukier puder 1 szklanka
śmietana słodka 1 szklanka
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą mazurkową

Kruche ciasto:Wyrabiamy gładkie ciasto,rozwałkowujemy cienko,wyklejamy wysmarowane tłuszczem i obsypane kaszą manną foremki do babeczek i pieczemy w temperaturze 180 stopni na jasno złoty kolor.
Masa:Mieszamy wszystkie składniki w rondelku i podgrzewamy,cały czas mieszając,aż cukier się rozpuści.Gorącą masę wlewamy do babeczek.Dekorujemy np.skórką pomarańczową i orzechami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.09.2011 21:20
pycha
Dorota59 31.03.2011 08:34
po prostu super
Małgorzata113 31.03.2011 08:25
świetny przepis
patusia 31.03.2011 00:44
mhmm, zjadłabym sobie takie babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak