Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki morskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 500 g
cebula 60 g
jajko 3 szt
mąka 300 g
mleko 150 g
drożdże 20 g
masło 100 g
margaryna 50 g
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki morskie

Filety opłukać i zemleć wraz usmażoną na maśle cebulą,doprawić solą i pieprzem,wbić jajko i dokładnie wymieszać,z mąki ,mleka ,drożdży ,jajka i margaryny zrobić ciasto,do ciasta dodać sól i szczyptę cukru,odstawić do wyrośnięcia,ciasto rozwałkować w prostokąt,nałożyć farsz na brzeg ciasta i zawinąć dokładnie na jeden raz,odcisnąc brzeg i odkroić nożem od reszty ciasta,kolejno powtarzać tę czynność do sporządzenia kilku takich wałeczków ,następnie każdy wałeczek posmarować roztrzepanym jajkiem i pokroić na małe skośne paszteciki ,które ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem,wstawić do piekarnika na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 30.03.2011 22:07
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak