Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy dziecięce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanka
drożdże 8 dag
jajko 2 szt
mleko 2 szklanka
jabłko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy dziecięce

Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Następnie dodajemy do nich mąkę, jajka, sól Prymat, sodę oczyszczoną Prymat i kilka łyżek cukru. Całość zagniatamy na ciasto, które odkładamy do wyrośnięcia na chwilę.
W międzyczasie jabłka kroimy w plastry.
Gdy ciasto będzie gotowe jabłka maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor obustronnie.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 09.04.2012 22:12
smaczniutkie
Ada-Gaba 06.01.2012 13:16
pyszne
Cynowa_Beata 15.12.2011 09:35
Dla mnie najważniejsze w racuszkach jest żeby nie było za bardzo czuć sody :) może niedługo się skuszę i spróbuje przygotować gw Twojego przepisu:)
anja3107 17.11.2011 11:18
smaczne
malaczarna23 16.11.2011 10:10
pyszne
Wacław 10.10.2011 14:10
b.dobre !
dianix 23.09.2011 09:15
robie takie i sa bardzo dobre
Halusia 13.07.2011 22:12
Super
Dorota59 12.07.2011 11:22
bardzo moje dzieci lubią
Kuchareczekjeden 12.06.2011 20:21
pyszne
AgaS10 17.05.2011 10:18
też takie robimy:)
Ania67 31.03.2011 19:17
pycha
ronald88 30.03.2011 21:38
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak