Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fllety rybne 1 kg
olej 200 g
mąka 60 g
śmietana 100 g
masło 100 g
koperek 1 pęczek
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w sosie koperkowym

Filety usmażyć,z mąki i masła zrobić białą zasmażkę ,wlać do rondla i zalać rosołem -2 szklanki,zagotować,a gdy zgęstnieje,odstawić,umyty koperek drobno posiekać,wymieszać ze śmietaną i dodać do sosu,odstawić,filety ułożyć na półmisku,zalać gorącym ,gęstym sosem i podawać z ziemniakami puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 11.09.2011 13:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak