Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w sosie greckim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety po warszawsku 2 porcje
olej 200 g
cebula 100 g
marchewka 50 g
seler 50 g
por 50 g
koncentrat pomidorowy 60 g
cytryna 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w sosie greckim

Filety usmażyć na oleju,ułożć w brytfance,warzywa opłukać,obrać i zetrzeć na tarce w paski,cebulę obrać i pokroić w półplasterki i razem dusić około 10 min na oleju z dodatkiem przypraw,dodać cukier,koncentrat pomidorowy i trochę wody,doprawić do smaku,rybę zalać gorącym sosem i zapiec około 5 min,udekorować cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak