Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWINA Z PAPRYKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

KONSERWA WOLOWA 1 puszka
tłuszcz - -
pomidory 7 sztuk
sól - -
pieprz - -
papryka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA Z PAPRYKĄ

Paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne, a następnie posiekać w kawałki.

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki.

W głębokim garnku dusić paprykę z dodatkiem
niewielkiej ilości wody i tłuszczu ok. 15 minut.
Wołowinę z puszki posiekać, dodać do papryki razem z pomidorami.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Całość dusić razem ok. 5 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak