Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe z bananami i z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
kakao naturalne

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe z bananami i z dżemem

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna - 1,5 szklanki (szklanka o obj.250ml),
* banany b.dojrzale - 3 małe sztuki,
* jogurt naturalny gesty - 1 czubata łyżka,
* soda - 1 łyżeczka,
* jaja - 2,
* kakao naturalne - 3 łyżki,
* cukier kryształ lub brązowy - 2/3 szklanki (można dać 1/2 szklanki mniej, dezeli ktoś lubi mniej słodkie),
* olej - 0,5 szklanki,
* dżem wiśniowy, z całymi owocami, musi być gesty.

PRZYGOTOWANIE:

Banany dobrze rozgnieść widelcem, przełożyć do miski. Miksować dodając stopniowo olej i jaja. Dodać przesianą mąkę, kakao, cukier, sodę i jogurt. Wymieszać krótko łyżką, do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Napełnić 2/3 wysokości ciastem, w środek włożyć łyżeczkę demu i przykryć ciastem, do 4/5 wysokości. Wstawić do bardzo dobrze rozgrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.07.2013 17:30
Bardzo ładne i z pewnością smaczne babeczki ;)
Goya 13.06.2012 09:33
mniam
BernadettaP 26.01.2012 16:17
Pi?knie wyros?y :)
accee 16.04.2011 23:06
polecam
ewasylwia 31.03.2011 10:36
pyszności
Krystyna32 31.03.2011 07:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak